اساس کار مونیتورهای lcd Dlsenter
.:: Your Adversing Here ::.
 

اساس کار مونیتورهای lcd

اساساً سه تكنولوژی كریستال مایع در مانیتورهای LCD استفاده شده است كه عبارتند از TN+film , IPS ,MVA مهم نیست كه از كدام تكنولوژی استفاده شود همه آنها از یك اساس پیروی می كنند.

یك یا چند لامپ نئون روشنایی صفحه را تأمین می كنند برای مدلهای ارزانتر یك لامپ نئون استفاده شده است اما در مدلهای گرانتر ممكن است تا چهار لامپ یا حتی بیشتر پیدا كنید.
 
تعداد لامپهای نئون تأثیری در كیفیت تصویر ندارند. در عوض لامپ لامپ دوم به عنوان یك پشتیبان عمل می كند اگر برای لامپ اول مشكلی پیش بیاید. در واقع عمر مفید مانیتور افزایش می یابد از آنجا كه یك لامپ نئون معمولاً 50000 ساعت كار میكند در حالیكه وسایل الكترونیكی 100000 تا 150000 ساعت كار می كنند.
برای اینكه از یكنواختی صفحه تصویر اطمینان حاصل شود نور بوسیله یك سیستم منعكس كننده شدت یكسانی پیدا می كند اگر چه ممكن است در نگاه اول به نظر نرسد ولی عملكرد این صفحات فوق العاده پیچیده است در حقیقت 2 پانل وجود دارد یكی در هر طرف ساب پیكسلها كه هر كدام با یك فیلتر قرمز سبز آبی پوشش داده شده است در یك مانیتور 15 اینچ تعداد ساب پیكسلها به “1024x768x3=2359296″ میرسد هر سلول RGB بوسیله یك ترانزیستور كه ولتاژ مختص به خودش را دارد كنترل می شود و این ولتاژ كه در محدوده بزرگی تغییر می كند باعث می شود كه كریستالهای مایع در هر ساب پیكسل در یك زاویه خاص بچرخند كه این زاویه تعداد نورهای عبوری از هر ساب پیكسل را تعیین می كند ( منظور سه نور قرمز سبز و آبی است ). كه در حقیقت سبب بوجود آمدن تصویر صفحه نمایش می شود. هدف نهایی كریستالها منحرف كردن نور برای عبور از میان فیلترهای پلاریزه است قبل از اینكه دیده شود اگر كریستالها همه در جهت فیلتر قرار گرفته باشند نور از آن عبور می كنند و برعكس اگر همه آنها عمود بر فیلتر قرار گرفته باشند صفحه نمایش سیاه باقی می ماند.
شكل بالا: یك ملكول با خواص كریستال مایع است به نام متوكسی بنزیلیدن بوتیلانالین
چگونه LCD لپ تاپ روشنایی پیدا می کند؟
اکثر صفحه های LCD (کوتاه شده ی عبارت Liquid Crystal Display) با لوله های فلورسنت موجود در آنها که در قسمت بالا، کنار و گاهی اوقات پشت LCD قرار دارند، روشنایی پیدا می کنند. یک صفحه ی سفید پخش کننده ی نور، اشعه های نور را به طور مساوی و یکنواخت هدایت و پراکنده می نماید تا تصویری یکدست ایجاد کند. به این اشعه ها نور زمینه گفته می شود.
لامپ فلورسنت اغلب یک لوله ی شیشه ای بلند و راستی است که نور سفید تولید می کند. درون این لوله ی شیشه ای بخار جیوه ی کم فشار قرار دارد. هنگامی که این بخار یونیزه شود، اشعه ی ماوراء بنفش ساتع می گردد. چشم انسان نسبت به این اشعه حساس نیست (اگرچه پوست انسان حساسیت نشان می دهد). داخل لامپ فلورسنت با یک لایه ی فسفر پوشیده شده است. فسفر ماده ای است که انرژی را دریافت کرده و آن را به شکل روشنایی قابل رویت منتشر می کند. به عنوان مثال انرژی مربوط به یک الکترون پرسرعت در مجرای تلویزیون توسط فسفر جذب شده و پیکسل ها را تشکیل می دهد. نوری که ما از یک لوله ی فلورسنت مشاهده می کنیم، نوری است که فسفر درون این لوله ایجاد می کند. هنگامی که فسفر انرژی دریافت می کند، نور مهتابی پس می دهد و این یک وجه تسمیه است.
مقایسه ی اندازه ی لوله ی فلورسنت لپ تاپ در برابر مدادی
که در کنار آن قرار دارد و ملاحظه می کنید که چقدر کوچک است.
صفحه ی نمایش لپ تاپ از لامپ کوچک فلورسنت کاتدی سرد یا CCFL (مخففCold Cathode Fluorescent Lamp) برای نور زمینه استفاده می کند. هر یک از این لوله های کوچک قادر است منبع نور سفید و روشنی را مهیا سازد که توسط صفحه ی پشت LCD پخش می شود. در لامپهای CCFL علاوه بر ایجاد نور وسیع، دمای آنها از دمای محیط بیشتر نمی شود. این ویژگی باعث شده است که لامپهای ایده آلی برای صفحه های LCD باشند، زیرا منبع نور می بایست در مجاورت اجزای دیگری قرار بگیرد که با حرارت زیاد، خراب می شوند.
یک مورد جالب در مورد این لامپها، اندازه ی شگفت انگیز آنها است. آنها بسیار باریک اند و بورد الکترونیکی کنترل کننده ی آنها نیز کوچک است. در عین حال آسیب پذیری آنها نسبتاً زیاد است و شکستن آنها کار مشکلی نیست، به همین دلیل وقتی لپ تاپتان را از جایی می اندازید، صفحه ی آن تاریک می شود

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





برای مشاهده کامل این مطلب بروی ادامه مطلب کمی بالاتر همین مطلب کلیک کنید
  • نوشته : Arman
  • تاریخ: پنج شنبه 3 / 12 / 1398برچسب:اساس کار مونیتورهای lcd,کار مونیتور,مونیتور, lcd,
  • به علت بروز بودن سایت از تمان صفحه ها دیدن فرمایید.

    markazdl

    markazdl

    markazdl